måndag 11 oktober 2010

Fundersam!

Sitter och läser om kriterierna gällande innebandygymnasium 2011 NIU..

Är det samma kriterier som man söker REK på??

En punkt som jag reagerade på var:
13. Huvudmannen ska kunna erbjuda kontakter till specialistnätverk inom idrottsmedicin, idrottsfysiologi, idrottspsykologi och idrottsnutrition.

Finns detta redan idag på de Rekommenderade innebandygymnasierna?

Hur gör man om en spelare/elev mår SKIT och har ett krossat självförtroende? Var finns stödet från tränare mfl.??
Skall en person som mår dåligt "bevisa" genom att infinna sig på träning osv. utan att få stöd, skall allt ligga på den unges ansvar? Vems självförtroende stärks med att sitta på bänken?
Jag som mamma har fått höra att jag skall sluta "curla", men att hjälpa sitt barn är en hårfin gräns till "curling".

Jag är ingen älskare av Danne Bron-Sundbom, :-) men jag läser hans krönikor i Innbandymagasinet. I den senaste Innebandymagasinet tyckte jag att det han skrev var riktigt bra! Det handlade om att förbereda sig, skapa lagkänsla och svetsa samman laget innan säsongen börjar. Citat från Dannes krönika -"Vår tränare Magnus Jäderlund ger alltid våra ny spelare otroligt med förtroende på försäsongen gärna med väldigt mycket spel i specialteams. Mina erfarenheter från lag jag spelat för tidigare är att du som ny spelare matchas in försiktigt och ibland riskerar att ruttna bort på bänken i slutändan" VEM får bra självförtroende av att nöta bänk??

Jag minns en match som jag åkte med som extra spelare och en tjej i laget var grymt förkyld. Det var inge roligt väder, snöstorm så då hade man väl hellre suttit hemma o myst med familjen om man visste vad som hade hänt... jo, jag fick sitta hela matchen trots att en var jätteförkyld och utan "gnäll" satt jag där, men det var då rakt inge kul, men sen fick jag reda på av andra spelare att tränaren gör visst så, testar av om man "klarar" sitta. Jag klarade det har ett ganska gott psyke, men alla fixar inte detta och då kan man kanske inte prestera när man väl har chansen..... Det skall ju vara så att de som finns runt ett lag skall visa att alla spelare "matters". Tror faktiskt att det inte skadar med en "kvinna" i en stab kring ett lag eftersom dom SER signaler.

Skall bli kul o se Jocke träna med mitt lag imorrn.... det skall bli matchträning tillsammans med Div 3. Längtar redan......

Hmmmmmmm, lite långt inlägg, men ibland så blir det så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar